short term loans
payday loans
quick loans
Tárlat az OTP székházában

Győr - Az OTP rendhagyó módon győri székházában most már időről időre művészeti tárlatokat szervez. Most egy gyűjteményes tárlat tekinthető meg a pénzintézet közösségi terében. Az OTP-tárlat megnyitójára Molnár György nyugdíjas gépészmérnököt kérték fel, az ő szavaival ajánljuk olvasóink figyelmébe a kiállítást.
Nagy örömmel tölt el, ha alkalom nyílik Győrben a város kulturális életébe bekapcsolódni, általam tisztelt és nagyra becsült művészeket bemutatni, műveikkel megismertetni a város szépségek iránt fogékony közönségét.

Ezért szeretném mindenekelőtt megköszönni a bank vezetőségének, hogy modern épületében kialakította ezt a műalkotások bemutatására alkalmas teret, és ezzel rászolgált a korombéli emberek által még jól ismert remek humorista, Benedek Tibor által megalkotott JÓTÉPÉ névre.

És ezért köszönöm meg Szalma György barátomnak, ennek az Erdélyből származó építész-műpártoló-műgyűjtőnek, hogy még a 70. életévén túl is visszajár  szülőföldjére, felkeres olyan művészeket (vagy leszármazottjaikat), akikről a rendszerváltás előtt nem, vagy csak nagyon keveset tudtunk, hírüket hozza, elhozza műveiket, kiállítja és ezáltal bepillantásra ad lehetőséget a külhoni magyar művészet egy érdekes szeletébe.

Kós Károly a trianoni békekötés utáni dermedt csendben következőképpen buzdítja cselekvésre a leszakított részek magyar művészeit:

`Akarunk művészetet, élőt, szervest, nélkülözhetetlent? Lehetséges-e ez? Lehetséges, mert muszáj, mert szükségünk van rá, tehát lesz erőnk is hozzá. Művészeink vannak. Itt-ott szerteszórva. Mi sem tudunk róluk, ők sem tudnak rólunk. Hát ismerkedjünk meg egymással!`

Hát ismerkedjünk meg mi is ezúttal négy erdélyi születésű neves szobrászművésszel s kiállított alkotásaikkal."

 

kiallitas2

 

A művészet csatákat nyerhet, még a szélmalmok elleni harcban is

- lehetne a mottója a kisplasztikának, amely az OTP székházában látható.

 

Honlapkészítés: Adrius Web Team